CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, November 11, 2009

Pergi BerMandi Manda..

Kalau ikut perancangan awal dan dah lama dirancang..memang nak ke laut..tapi memandangkan cuaca sekarang tak menentu sekejap hujan sekejap tak..takut juga nak ke laut..dan oleh kerana juga ada 1 blog akak ni mempamerkan keindahan 1 tempat untuk mandi manda..apa lagi terus tersangkutlah..blog yang saya maksudkan ialah blog akak norzitatytalib, (pinjam sekejap je eh kak)..tapi yang ni saya nak bercerita versi saya pulak..boleh kan kak...kebetulan tempat ni ada kawan pernah pergi semasa camping persekolahan..senanglah sikit..maka hari ahad pun kami pergi..dan inilah tempatnya..

Hutan Lipur Sungai Bantang, Bekok..
Muka muka yang baru sampai dan dah tak sabar nak berendam..
(muka saya tak de eh)

Mula sampai memang jumpa pintu gerbang dulu..tapi nak masuk kedalam ada 2.4km lagi..tak caya..ni buktinya..


Sepanjang perjalanan masuk kiri kanan pemandangan hutan..tapi bila ada sampai 1 tempat petengahan jalan kami semua terbau petai..mungkin kat kawasan tu ada pokok petai..agaknyalah...sampai cari park..terus jalan mencari tempat yang sesuai untuk mandi..tapi semua tempat penuh..jalan lagi sampailah kat 1 tempat yang pada kami agak ok lah..

Inilah tempat kami..tengok air yang mencurah curah..buat kami tak tahan nak mandi..

Tapi saya macam biasalah..nak makan dulu..baru pergi berendam..sejukkk gile...


Ni bahagian atas, tempat kami kat bawah tempat ni je..nak ikut kan memang nak ke atas tempat nilah..tapi tengok ramai pulak budak budak dan orang orang yang bercengkarama..tak jadilah..tempat kami pun dah kira ok..dah puas berendam..kemas kemas barang..bersihkan diri..balik..
Dalam perjalanan balik kami menyinggah sekejap ke pekan Yong Peng..nak cari makan..berhenti kat KFC penuh, kat Marrybrown full..akhirnya cadang makan kat Kluang jelah..tapi sebelum tu kami berhenti kat satu perhentian bas..tapi tak ingatlah apa nama..semata mata nak tengok ikan besar..entah kawan kawan panggil Ikan Araipama tak pun Ikan Naga..tapi memang besar ikannya..tiap tiap hari bagi makan daging..gambar tak dapat ambil..sebab kalau ambil pun tetap tak nampak juga..jadi gambar ni jelah yang saya dapat ambil..

Boleh kot dari tak de..hehe..

Kami teruskan perjalan balik ke Kluang..sampai, terus ke Kedai Makanan Wak Tunot..kedai ni popular dengan Mee Bandung..dan terletak di Kampung Tengah..

Inilah Mee Bandung nya...

Kenyang perut..badan dah letih..dan tak ada destinasi lain nak dituju..balik..

*Jadi pada sesiapa yang teringin nak ke Air Terjun Bekok..silalah..tempatnya memang tak mengecewakan..*





2 comments:

♥Hernee Nazir♥ said...

nk itot..hehehe

angah said...

kak hernee..jomlah kalau rasa nak join..tapi dengan budak budaklah..semuanya belum berkahwin..